top of page

Κακόϊκα* Opus 2

11/10, 7.30μ.μ

14/10, 9.30μ.μ

15/10, 9.30μ.μ

Πρόκειται για μια εγκατάσταση - performance στην οποία οι ερμηνευτές είναι χειριστές αντικειμένων: εξευρενούν, μεταμορφώνουν και τελικά εγκαταλείπουν τον  χώρο - τοπίο που δημιούργησαν. Δομικά στοιχεία του έργου είναι τα ροκανίδια και ο αέρας. Το τυχαίο κυριαρχεί σε όλη την εγκατάσταση. 

Η Βασιλική Ζαφειροπούλου είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών Αθήνας και του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πάτρας. Αρχικά σπούδασε μουσική (δίπλωμα Πιάνου με την Νέλλη Σεμιτέκολο και Πτυχίο Ανώτερων Θεωρητικών – Αντίστιξη με τη Σάννυ Πέττα) στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Παράλληλα άρχισε να ασχολείται με την Κίνηση και το Σύγχρονο Χορό παρακολουθώντας μαθήματα και σεμινάρια με σημαντικούς δασκάλους από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Το 2008 παρακολουθεί για πρώτη φορά σεμινάριο Σωματικού θεάτρου, την ενδιαφέρει και αρχίζει την εκπαίδευσή της στο θέατρο μέσα από κύκλους εργαστηρίων. Θεωρώντας ότι η πανεπιστημιακή εκπαίδευση είναι σημαντική, ολοκληρώνει τις σπουδές της γύρω από το θέατρο παρακολουθώντας το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2009 παρακολουθεί σεμινάρια Μουσικοκινητικής Αγωγής στη Σχολή Μωραϊτη όπου εδρεύει το παράρτημα του Ινστιτούτου Orff στην Ελλάδα. Από το 2010 άρχισε να ασχολείται με τα αντικείμενα και τον τρόπο χειρισμού αυτών. Από το 2012 και μέσα από τη  συστηματική μελέτη του Ρυθμού ως πρωτογενές στοιχείο της κίνησης και της μουσικής, του λόγου και της μελωδίας και σε συνεργασία με τον Γιώργο Σεραφειμίδη δημιουργούν ένα εργαστήριο Μουσικοκινητικής – Ρυθμικής Αγωγής και juggling το οποίο παρουσίασαν για πρώτη φορά στο 11ο  Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας τον Απρίλιο του 2013.

 

Ο Γιώργος Σεραφειμίδης ασχολείται για πολλά χρόνια με το contact juggling, καθώς και με άλλες μορφές manipulation. Έχει συμμέτασχει σε πολλές πανευρωπαϊκές συνεδρίες τόσο ως συμμετέχων όσο και ως εισηγητής (Ιταλία, Σκωτία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Σλοβενία, Γερμανία). Παράλληλα, έχει ασχοληθεί ενεργά με το χορό και το σωματικό θέατρο. Από το 2003, ξεκίνησε μια προσπάθεια συστηματοποίησης και καταγραφής των διαφορετικών μεθόδων που χρησιμοποιεί, αποσκοπώντας σε μια συνεχή εξέλιξη της τεχνικής του και της αισθητικής του κατεύθυνσης. Από το 2008 και για 4 χρόνια ανέπτυξε τη δική του θεωρία για το graphic manipulation με αποτέλεσμα την καινοτομία στη νέα αυτή μορφή χειρισμού αντικειμένων. Η έρευνα αυτή κέρδισε το ενδιαφέρον και τον έκανε το 5ο μέλος της ομάδας Piryokopi (σύγχρονο τσίρκο & graphic manipulation, Piryokopi.net) και αναμένουμε νέα από την audition από το Cirque du Soleil (η audition έγινε στα τέλη του 2012 στο Παρίσι, στη σχολή τσίρκο Fratellini)

bottom of page